Biszkopt z masą serową
Składniki:
7 jajek
6 łyżek cukru
8 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poncz:
3/4 szklanki esencjonalnej kawy
4 łyżeczki cukru
4 łyżki rumu
Krem
3 serki waniliowe
1/2 litra śmietany 30 %
4 łyżki cukru pudru
7 łyżeczek żelatyny
2 wafelki prince polo
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 30 x 25 cm wyłożonej papierem
pieczemy w 180 st około 35 minut
Poncz:
kawę z cukrem mieszamy dolewamy rum
Krem:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 180 st około 35 minut
Poncz:
kawę z cukrem mieszamy dolewamy rum
Krem:
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
łączymy z serkami płynną żelatynę masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem
biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem
dajemy krem przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startym prince polo
wierzch ciasta smarujemy kremem posypujemy startym prince polo