Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Śledzie w sosie curry
Kremowe, delikatnie słodkie i lekko pikantne → idealne na święta, imprezę lub zwykłą kolację.
Znikają szybciej, niż zdążą się przegryźć.
Składniki:
80 dkg filetów śledziowych z zalewy octowej
1 cebula
3 ogórki kiszone
1/2 czerwonej papryki
1 szklanka kwaśnej śmietany 18%
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka miodu
curry do smaku
sól, pieprz
Wykonanie:
Filety śledziowe odsącz z zalewy i pokrój w paseczki o szerokości ok. 0,5 cm.
Cebulę, ogórki kiszone i paprykę pokrój w drobną kostkę.
W misce połącz śmietanę, majonez i miód.
Dodaj curry, sól i pieprz do smaku.
Dorzuć warzywa oraz śledzie, całość dokładnie wymieszaj.
Przełóż do lodówki na minimum 2 godziny, aby smaki się przegryzły.
Najlepsze na drugi dzień → jeszcze bardziej aromatyczne i kremowe.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


