Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Kotlety jajeczno-rybne
Delikatne w środku, chrupiące z zewnątrz. Świetny pomysł na obiad lub kolację – proste i bardzo sycące.
Składniki:
40 dag ryby, np. dorsza
8 jajek ugotowanych na twardo
2 jajka surowe
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, ulubione zioła
zielona pietruszka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Rybę opłucz, osusz i pokrój na kawałki. Zmiel razem z cebulą i czosnkiem.
Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do masy rybnej dodaj starte jajka, surowe jajka oraz drobno posiekaną pietruszkę.
Dopraw solą, pieprzem i ziołami, wsyp mąkę ziemniaczaną.
Masę bardzo dokładnie wymieszaj.
Formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


