Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ciasto makowe
Wilgotne, aromatyczne i bardzo proste w przygotowaniu. Idealne do kawy lub herbaty.
Składniki:
3 jajka
1,5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mielonego maku
1 szklanka cukru
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
garść płatków migdałowych
Wykonanie:
Jajka z cukrem ubij na jasną, puszystą masę.
Stopniowo dolewaj olej, następnie dodaj jogurt – cały czas miksując na wolnych obrotach.
Wsyp mąkę, mielony mak, kakao oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitego ciasta.
Przelej ciasto do tortownicy o średnicy 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w temperaturze 170°C przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu ostudź przed krojeniem.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


