Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Ciasto bez pieczenia „Jabłkowy Raj”
Delikatny, lekki i pachnący jabłkami → bez piekarnika, bez stresu, idealny na niedzielę i święta.
Składniki
okrągłe biszkopty
Jabłkowa masa:
1,5 kg jabłek
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
3 galaretki cytrynowe
200 ml śmietanki 30%
10 dkg herbatników
Polewa:
1/3 tabliczki czekolady
1 łyżka oleju
Wykonanie
Jabłka ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Dodajemy masło i cukier, dusimy około 10 minut, następnie miksujemy.
Do gorących jabłek wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy i studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno.
Do lekko tężejących jabłek dodajemy ubitą śmietankę oraz pokruszone herbatniki, delikatnie mieszamy.
Formę o średnicy 22 cm wykładamy biszkoptami.
Wykładamy masę jabłkową i wyrównujemy.
Czekoladę z olejem podgrzewamy do rozpuszczenia i dekorujemy wierzch ciasta.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż dobrze stężeje.
Lekki jak chmurka, a smakuje jak domowe szarlotkowe wspomnienie.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


