Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Bezy z orzechami → chrupiące z wierzchu, miękkie w środku
Prosty, domowy deser z dodatkiem kakao i orzechów. Lekkie, słodkie i bardzo efektowne – idealne do kawy albo na świąteczny stół.
Składniki
6 białek
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao
1/2 szklanki mielonych orzechów
Wykonanie
Białka ubij z cukrem na bardzo sztywną, lśniącą pianę.
Dodaj mąkę ziemniaczaną, kakao oraz mielone orzechy.
Delikatnie wymieszaj, najlepiej szpatułką.
Masę wyłóż na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Susz bezy około 1,5 godziny w 100°C.
Po wyłączeniu piekarnika pozostaw bezy do całkowitego ostudzenia.
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


