Składniki:
7 małych jajek
1 kg sera z wiaderka
2 czekolady białe
3/4 szklanki cukru
okrągłe biszkopty
starta czekolada do posypania
Wykonanie:
czekolady łamiemy na kawałki
Wykonanie:
czekolady łamiemy na kawałki
rozpuszczamy w misce na garnku z wrzącą wodą
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ser rozpuszczoną czekoladę
masę serową bardzo dokładnie mieszamy
przekładamy do formy 27 x 17 cm wyłożoną biszkoptami
przekładamy do formy 27 x 17 cm wyłożoną biszkoptami
formę szczelnie wyłożoną papierem do pieczenia
wstawiamy do pojemnika z wodą
pieczemy w 170 st 1 godzinę
wierzch sernika posypujemy czekoladą
pieczemy w 170 st 1 godzinę
wierzch sernika posypujemy czekoladą


