Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1/2 szklanki cukru
10 dkg masła klarowanego
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kakao do oprószenia
Ser:
1 kg sera z wiaderka
10 dkg masła klarowanego
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń 40 g
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń 40 g
4 łyżki kaszy manny
starta czekolada
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę cukier śmietanę jajko proszek stopione masło
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę cukier śmietanę jajko proszek stopione masło
ciasto zarabiamy dajemy na blachę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
Ser
ser miksujemy z jajkami cukrem
Ser
ser miksujemy z jajkami cukrem
dodajemy stopione masło dosypujemy budyń kaszę
masę serową mieszamy wykładamy na ciasto
sernik pieczemy godzinę w 170 st
wierzch ciepłego sernika posypujemy startą czekoladą
wierzch ciepłego sernika posypujemy startą czekoladą


