Składniki:
3 szklanki mąki
5 dkg drożdży
3 łyżki jogurtu
2 jajka
15 dkg masła
1/2 szklanki cukru
2 jajka
15 dkg masła
1/2 szklanki cukru
Jabłka
3 jabłka
1/2 szklanki kokosu
cukier do smaku
obrane jabłka kroimy na cząstki posypujemy kokosem
Wykonanie:
drożdże mieszamy z 1/2 cukru i jogurtem
do mąki dodajemy rozczyn jajka cukier
ciasto wyrabiamy dajemy roztopione masło
Wykonanie:
drożdże mieszamy z 1/2 cukru i jogurtem
do mąki dodajemy rozczyn jajka cukier
ciasto wyrabiamy dajemy roztopione masło
mieszamy dajemy do lodówki do podwojenia objętości
ciasto dzielimy na 2 części
ciasto dzielimy na 2 części
wałkujemy duże koło kroimy na trójkąty
na brzegu ciasta układamy cząstkę jabłka zwijamy rogaliki
pieczemy w 180 st 20-25 minut na złoty kolor
wierzch posypujemy cukrem pudrem


