Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Miękki, wilgotny i pachnący świętami piernik z powidłami. Prosty do przygotowania, idealny na świąteczny stół – puszysty, aromatyczny i zawsze udany.
Składniki:
1 jajko
250 ml mleka
2 łyżki kakao
1 szklanka cukru
4 łyżki miodu
2 szklanki mąki pszennej
4 duże łyżki powideł
2 łyżki przyprawy do piernika
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
płatki migdałowe
Wykonanie:
Do miski wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, kakao, powidła oraz przyprawę do piernika.
Dodajemy jajko, mleko i miód.
Mieszamy ciasto do połączenia składników.
Przelewamy do formy 27 × 17 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 170°C przez około 50 minut.
Upieczony piernik smarujemy powidłami i posypujemy płatkami migdałowymi.
Pachnie obłędnie i zawsze wychodzi! ❤️
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


