Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej
Mój kanał na YouTube
Etykiety
Etykiety
Translate
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Składniki:
4 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 budyń 40 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
200 ml śmietanki 30 %
25 dkg serka mascarpone
25 dkg serka mascarpone
1/2 szklanki cukru
1 galaretka mleczna 60 g
okrągłe biszkopty
galaretkę zalewamy 100 ml wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z serkiem cukrem ubijmy dodajemy tężejącą galaretkę
krem mieszamy
Poncz
200 ml esencjonalnej kawy
3 łyżki rumu
składniki ponczu mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę budyń kakao proszek mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę 27 x 17wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
pieczemy około 25 minut w 170 st
biszkopt kroimy na pół obie części ciasta smarujemy kremem
w środek dajemy nasączone biszkopty ciasto składamy
w środek dajemy nasączone biszkopty ciasto składamy
wierzch ciasta posypujemy kakao
- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje


