Ciasto Czekoladowy Raj
Składniki:
1- 2 jajka
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę kakao z cukrem sodę proszek
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
200 ml mleka
100 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
200 ml mleka
100 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
wanilia
Polewa
100 ml mleka
100 ml oleju
3 łyżki kakao
1/2 szklanki cukru
składniki dokładnie łączymy
Poncz
1/2 szklanki mleka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka kakao
składniki ponczu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę kakao z cukrem sodę proszek
dolewamy jajko olej mleko
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch ciepłego ciasta nakłuwany polewamy ponczem
na zimne ciasto wykładamy polewę posypujemy migdałami


