Składniki:
1 kg wołowiny
10 dkg wędzonego boczku
1 marchewka
4 cebule
3 ząbki czosnku
1 bardzo duży ziemniak
2 czerwone papryki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz wędzona papryka
Wykonanie:
umyte osuszamy mięso kroimy w kostkę
boczek cebulę czosnek kroimy w kosteczkę smażymy z mięsem
1 marchewka
4 cebule
3 ząbki czosnku
1 bardzo duży ziemniak
2 czerwone papryki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz wędzona papryka
Wykonanie:
umyte osuszamy mięso kroimy w kostkę
boczek cebulę czosnek kroimy w kosteczkę smażymy z mięsem
podlewamy 2 litrami wody
dusimy około 3 godzin pod przykryciem
do miękkiego mięsa dodajemy pokrojone warzywa
doprawiamy solą pieprzem papryką
dusimy 30 minut pod przykryciem
na koniec dajemy koncentrat pomidorowy
na koniec dajemy koncentrat pomidorowy
zupę zagotowujemy


