Mój kanał na YouTube

Translate

Szarlotka w galarecie













Szarlotka w galarecie

Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń 40 g 


Krem
20 dkg masła 
150 ml kwaśnej śmietany 
3/4 szklanki cukru 
składniki ucieramy na puszysty krem


Jabłka
1,2 kg obranych jabłek
2 galaretki
cukier do smaku
rozdrobnione jabłka zasypujemy cukrem dusimy 10 minut 
dodajemy suche galaretki mieszamy studzimy

Wykonanie:
jajka z cukrem na puszystą masę
dodajemy budyń mąkę z proszkiem dokładnie mieszamy 
ciasto wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm 
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części ciasta kremem 
wykładamy galaretkę jabłkową przykrywamy ciastem 
wierzch smarujemy kremem dekorujemy
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin