Szarlotka w galarecie
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń 40 g
Krem
20 dkg masła
150 ml kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru
składniki ucieramy na puszysty krem
Jabłka
1,2 kg obranych jabłek
Jabłka
1,2 kg obranych jabłek
2 galaretki
cukier do smaku
rozdrobnione jabłka zasypujemy cukrem dusimy 10 minut
Wykonanie:
jajka z cukrem na puszystą masę
dodajemy budyń mąkę z proszkiem dokładnie mieszamy
rozdrobnione jabłka zasypujemy cukrem dusimy 10 minut
dodajemy suche galaretki mieszamy studzimy
Wykonanie:
jajka z cukrem na puszystą masę
dodajemy budyń mąkę z proszkiem dokładnie mieszamy
ciasto wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części ciasta kremem
ciasto kroimy na pół smarujemy obie części ciasta kremem
wykładamy galaretkę jabłkową przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem dekorujemy
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin


