Risotto z mięsem mielonym
Składniki:
1 szklanka ryżu
30 dkg mielonej wołowiny
1 szklanka ryżu
30 dkg mielonej wołowiny
10 dkg sera żółtego
1 cebula
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
2 szklanki wody
2 łyżki masła
2 szklanki wody
1 puszka pomidorów
sól pieprz papryka bazylia
Wykonanie:
cebulę czosnek kroimy w kosteczkę podsmażamy z mięsem
dodajemy ryż dolewamy wodę
doprawimy solą pieprzem papryką bazylią
risotto gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut
sól pieprz papryka bazylia
Wykonanie:
cebulę czosnek kroimy w kosteczkę podsmażamy z mięsem
dodajemy ryż dolewamy wodę
doprawimy solą pieprzem papryką bazylią
risotto gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut
na koniec dodajemy zmiksowane pomidory starty ser
risotto mieszamy zagotowujemy