Składniki:
1 szklanka mleka
10 dkg boczku wędzonego
10 dkg sera żółtego
2 jajka
sól pieprz
1 marchewka
2 jajka
sól pieprz
1 marchewka
3 łyżki stopionego masła
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Sos
2 łyżki majonezu
200 ml jogurtu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki marchewkę ścieramy
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Sos
2 łyżki majonezu
200 ml jogurtu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki marchewkę ścieramy
na tarce o drobnych oczkach robotem lub ręcznie
dodajemy pokrojony ser boczek mąkę jajka posiekany szczypiorek
dolewamy stopione masło
doprawiamy solą pieprzem
masę bardzo dokładnie mieszamy
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną suchą rozgrzaną patelnię
smażymy z obu na złoty kolor
masę bardzo dokładnie mieszamy
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną suchą rozgrzaną patelnię
smażymy z obu na złoty kolor
naleśniki podajemy sosem czosnkowym