Karkówka z piekarnika
Składniki:80 dkg karczku
Marynata
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka miodu
sól pieprz czosnek z ziołami
1 duża cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki musztardy
sól pieprz papryka
sól pieprz czosnek z ziołami
1 duża cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki musztardy
sól pieprz papryka
składniki marynaty dokładnie mieszamy
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 1 cm kawałki lekko rozbijamy
mięso przekładamy do marynaty dajemy do naczynia żaroodpornego
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 1 cm kawałki lekko rozbijamy
mięso przekładamy do marynaty dajemy do naczynia żaroodpornego
na wierzch dajemy pokrojoną cebulę
pieczemy w 190 st około 1.5 godziny pod przykryciem
pieczemy w 190 st około 1.5 godziny pod przykryciem