Karkówka po cygańsku
Składniki:
4 kawałki karczku
sól pieprz ostra papryka zioła
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
4 kawałki karczku
sól pieprz ostra papryka zioła
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
1 czerwona papryka
1 duży kiszony ogórek
4 duże pieczarki
mąka do obtoczenia
1 łyżka tłuszczu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
opłukane kawałki mięsa osuszamy lekko rozbijamy
1 łyżka tłuszczu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
opłukane kawałki mięsa osuszamy lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem obtaczamy w mace
obsmażamy na tłuszczu z obu stron
dodajemy pokrojoną cebulę czosnek pieczarki paprykę ogórka
dodajemy pokrojoną cebulę czosnek pieczarki paprykę ogórka
koncentrat pomidorowy całość zalewamy wodą
dusimy około 1.5 godzin pod przykryciem
dusimy około 1.5 godzin pod przykryciem


