Ciasto z jabłkami i kruszonką
Składniki:
2 duże jajka
1 szklanka cukru
100 dkg masła
3 łyżeczki octu
2.5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
8 jabłek
1 szklanka cukru
100 dkg masła
3 łyżeczki octu
2.5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
8 jabłek
cynamon
Kruszonka
2 łyżki mąki
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
cynamon
składniki dokładnie mieszamy
Wykonanie:
Wykonanie:
do miski dajemy jajka z cukrem ucieramy
dajemy mąkę z proszkiem dolewamy olej ocet mieszamy
ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm
dajemy mąkę z proszkiem dolewamy olej ocet mieszamy
ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy pokrojone jabłka kruszonkę
na ciasto dajemy pokrojone jabłka kruszonkę
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem


