Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
2 duże jajka
3/4 szklanki cukru
2 duże jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Jabłka
5 dużych jabłek
obrane jabłka kroimy w dużą kostkę
Beza orzechowa
5 białek
1/2 szklanki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki mielonych orzechów
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
czekolada do polania
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę proszek orzechy cynamon
masę mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę proszek
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy jabłka a na nie beze
pieczemy około 50 minut w 170 st


