Pizza ziemniaczana z pieczarkami
Składniki:
80 dkg ziemniaków
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki pszennej
1 jajko
sól pieprz czosnek z ziołami
Nadzienie
30 dkg pieczarek
1 cebula
4 łyżki keczupu
15 dkg sera żółtego
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle z cebulą
doprawiamy solą pieprzem czosnkiem
Wykonanie:
Wykonanie:
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
przeciskamy przez praskę studzimy
dodajemy mąkę jajko doprawiamy solą
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy
wykładamy do okrągłej formy 27 cm
wierzch smarujemy keczupem
wykładamy pieczarki posypujemy startym serem
pizzę pieczemy 30 minut w 180 st