Składniki:
3 jajka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
100 ml mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
szczypta soli
Jabłka
2 kg jabłek
2 galaretki
do garnka dajemy rozdrobnione jabłka
dusimy 30 minut odparowujemy nadmiar płynu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
szczypta soli
Jabłka
2 kg jabłek
2 galaretki
do garnka dajemy rozdrobnione jabłka
dusimy 30 minut odparowujemy nadmiar płynu
dosypujemy galaretki mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
jasne ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy ciemne ciasto mieszamy
pieczemy około 35 minut w 170 st
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dodajemy kakao mieszamy
jasne ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy ciemne ciasto mieszamy
pieczemy około 35 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół wykładamy jabłka