Naleśniki ziemniaczane z kiełbasą
Składniki:
20 dkg kiełbasy
7 dkg sera żółtego
1 jajko
sól pieprz
1 jajko
sól pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
koperek
tłuszcz do smażenia
Sos
2 łyżki majonezu
200 ml jogurtu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy mąkę startą kiełbasę ser jajko posiekany koperek
doprawiamy solą pieprzem
koperek
tłuszcz do smażenia
Sos
2 łyżki majonezu
200 ml jogurtu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
sól pieprz
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy mąkę startą kiełbasę ser jajko posiekany koperek
doprawiamy solą pieprzem
masę bardzo dokładnie mieszamy
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
smażymy z obu na złoty kolor
porcję ciasta nakładamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
smażymy z obu na złoty kolor
naleśniki zdejmujemy na ręcznik papierowy
podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem