Składniki:
1/2 kg sera z wiaderka
400 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
400 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
okrągłe biszkopty
Wykonanie :
Mus
700 g brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie miksujemy z syropem
dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy
2 galaretki zalewamy 200 ml wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Masa serowa
2 galaretki rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy
masę serową wykładamy na biszkopty
dajemy do lodówki na godzinę
po tym czasie wykładamy mus
sernik dajemy do lodówki na parę godzin