Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik z musem brzoskwiniowym

 



Sernik z musem brzoskwiniowym



Składniki:
1/2 kg sera z wiaderka
400 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
okrągłe biszkopty

Wykonanie :

Mus
700 g brzoskwiń 
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie miksujemy z syropem
dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy
2 galaretki zalewamy 200 ml wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy

Masa serowa
2 galaretki rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na puszystą masę 
dodajemy tężejącą galaretkę mieszamy 
masę serową wykładamy na biszkopty  
dajemy do lodówki na godzinę
po tym czasie wykładamy mus 
sernik dajemy do lodówki na parę godzin