Ciasto pomarańczowe
Składniki:
3 jajka
1.5 szklanki mąki
100 ml oleju
3/4 szklanki cukru
Składniki:
3 jajka
1.5 szklanki mąki
100 ml oleju
3/4 szklanki cukru
125 ml soku pomarańczowego
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Lukier
3 duże łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z pomarańczy
składniki lukru dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę proszek dolewamy olej sok
ciasto mieszamy przekładamy do formy 27x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 35 minut w 170 st
ciasto polewamy lukrem posypujemy czekoladą
ciasto polewamy lukrem posypujemy czekoladą