3 szklanki mąki pszennej
200 ml oleju
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 żółtko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka kakao
szczypta soli
Piana
6 białek (1 szklanka)
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kokosu
białka z cukrem ubijamy na sztywno
1 łyżka kakao
szczypta soli
duży słoik dżemu
Piana
6 białek (1 szklanka)
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki kokosu
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy kokos masę mieszamy
Wykonanie:
do mąki dodajemy jajko żółtko olej cukier proszek śmietanę
Wykonanie:
do mąki dodajemy jajko żółtko olej cukier proszek śmietanę
ciasto zagniatamy dzielimy na 3 części
1 część ciasta największą dajemy na blachę 17 x 27 cm
1 część ciasta największą dajemy na blachę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
2 do drugiej części ciasta dajemy kakao mieszamy
3 część ciasta zostawiamy
na ciasto wykładamy dżem ciasto kakao
na ciasto wykładamy dżem ciasto kakao
pianę a na nią dajemy pozostałe ciasto
pieczemy w 170 st około godziny