Składniki:
6 małych jajek
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
25 dkg jagód
6 małych jajek
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
25 dkg jagód
2 galaretki
1 serek mascarpone 250 g
200 ml jogurtu
1/2 szklanki cukru pudru
kokos do posypania
Wykonanie:
jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy
ciasto delikatnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 30 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół wykładamy krem
wierzch smarujemy kremem posypujemy kokosem
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin