Składniki :
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 płaska łyżka kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
kurkuma
Ciasto kokosowe
6 białek
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka kokosu
białka z cukrem ubijamy na sztywno
mieszamy z mąką kokosem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy 1/3 ciasta mieszamy z kakao
ciasta : jasne kokosowe oraz ciasto z kakao
dajemy do formy 27 x 17 cm mieszamy
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 50 minut
Krem
1 galaretka
1 budyń
1 budyń
3 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki cukru
10 dkg masła
2 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
2 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
zawiesinę budyniową dolewamy do gotującego się mleka
gotujemy 2 minuty mieszamy
dodajemy cukier masło dosypujemy suchą galaretkę
krem mieszamy studzimy
ciasto kroimy na pół wykładamy krem
wierzch smarujemy kremem posypujemy kokosem