Ciasto budyniowe z truskawkami
Składniki:
4 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
100 ml oleju
1 budyń 40 g
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Truskawki
Wykonanie:
40 dkg truskawek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
obrane osuszone truskawki kroimy oprószamy mąką
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę proszek budyń
dolewamy olej mieszamy
ciasto wykładamy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy truskawki
pieczemy w 170 st około 40 minut
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy truskawki
pieczemy w 170 st około 40 minut
wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem