Schab z bananami i bekonem
Składniki:
30 dkg schabu
2 duże banany
20 dkg boczku wędzonego w plasterkach
papryka majeranek sól pieprz
papryka majeranek sól pieprz
3 łyżki oliwy
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 2 cm kawałki
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
dolewamy oliwę całość mieszamy
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy kroimy na 2 cm kawałki
doprawiamy solą pieprzem papryką ziołami
dolewamy oliwę całość mieszamy
mięso dajemy do lodówki na 2 godziny
banany kroimy na kawałki wielkości schabu
banany kroimy na kawałki wielkości schabu
owijamy plasterkami boczku
na patyczki nadziewamy mięso banany
pieczemy w piekarniku 25 minut w 190 st
na patyczki nadziewamy mięso banany
pieczemy w piekarniku 25 minut w 190 st