Składniki:
4 duże jajka
1 budyń 40 g
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
100 ml oleju
100 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
3 szklanki mleka
2 budynie 40 g
10 dkg masła
10 dkg kokosu
3/4 szklanki cukru
kokos prażymy na złoty kolor na suchej patelni
2 szklanki mleka gotujemy z masłem
w pozostałym mieszamy budynie
zawiesinę budyniową wlewamy na gotujące się mleko
mieszamy dodajemy cukier kokos mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę proszek
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 35 minut
1/3 ciasta ścinamy kroimy w paseczki pozostałe miksujemy
na ciasto wykładamy 1/2 kremu paseczki pozostały krem
wierzch ciasta posypujemy okruchami ciasta