Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto bez pieczenia Czerwony kapturek



Ciasto bez pieczenia Czerwony kapturek

Składniki:
okrągłe biszkopty
250  ml śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru 

Truskawki
2 szklanki zmiksowanych truskawek
5 łyżeczek żelatyny
cukier do smaku
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dolewamy do truskawek dodajemy cukier mieszamy

Galaretka
2 galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy


Wykonanie:
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno 
dolewamy płynną żelatynę mieszamy  
formę 22 cm wykładamy biszkoptami 
masę z truskawek śmietanę całość zalewamy tężejącą galaretką 
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny