Składniki:
okrągłe biszkopty
250 ml śmietany 30 %
250 ml śmietany 30 %
2 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru
Wykonanie:
4 łyżki cukru
Truskawki
2 szklanki zmiksowanych truskawek
5 łyżeczek żelatyny
cukier do smaku
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dolewamy do truskawek dodajemy cukier mieszamy
Galaretka
2 galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dolewamy płynną żelatynę mieszamy
formę 22 cm wykładamy biszkoptami
masę z truskawek śmietanę całość zalewamy tężejącą galaretką
ciasto dajemy do lodówki na 4 godziny