Składniki:
3 jajka
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
100 ml oleju
1/2 szklanki jogurtu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
30 dkg rabarbaru
składniki dokładnie mieszamy
Kruszonka
2 łyżki mąki
2 łyżki cukru
1 duża łyżka masła
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej jogurt dodajemy obie mąki z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
do 1/3 części ciasta dodajemy kakao mieszamy
ciasto jasne wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na jasne ciasto wykładamy ciasto z kakao
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej jogurt dodajemy obie mąki z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
do 1/3 części ciasta dodajemy kakao mieszamy
ciasto jasne wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na jasne ciasto wykładamy ciasto z kakao
a na nie rabarbar i kruszonkę
ciasto pieczemy około 40 minut w 170
ciasto pieczemy około 40 minut w 170