Ciasto Korona brzoskwiniowa
Składniki:6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
10 dkg masła
1 szklanka cukru
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
400 ml śmietany 30 %
1 kg serka homogenizowanego
3 galaretki
3/4 szklanki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
galaretki zalewamy 250 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
łączymy z tężejącą galaretką serem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao z proszkiem
dolewamy mleko stopione masło
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 37 cm
pieczemy w 170 st około 35 minut
1/3 ciasta ścinamy miksujemy
ciasto nasączamy syropem z brzoskwiń wykładamy krem
na wierzch ciasta dajemy pokrojone brzoskwinie posypujemy okruchami
ciastem
ciastem