Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto Korona brzoskwiniowa








Ciasto Korona brzoskwiniowa

Składniki:
6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
10 dkg masła
1 szklanka cukru 
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem
400 ml śmietany 30 %
1 kg serka homogenizowanego
3 galaretki 
3/4 szklanki cukru pudru
1 puszka brzoskwiń
galaretki zalewamy 250 ml wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno 
łączymy z tężejącą galaretką serem 

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę 
dodajemy mąkę kakao z proszkiem 
dolewamy mleko stopione masło
ciasto mieszamy dajemy do formy 25 x 37  cm 
pieczemy w 170 st około 35  minut 
1/3 ciasta ścinamy miksujemy 
ciasto nasączamy syropem z brzoskwiń wykładamy krem 
na wierzch ciasta dajemy pokrojone brzoskwinie posypujemy okruchami
ciastem