Składniki:
3 żółtka
1 jajko
1.5 szklanki mąki
3- 4 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka spirytusu
2 łyżki cukru
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę żółtka jajko śmietanę
1.5 szklanki mąki
3- 4 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka spirytusu
2 łyżki cukru
szczypta soli
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę żółtka jajko śmietanę
dolewamy spirytus zagniatamy
ciasto cienko wałkujemy kroimy 2-3 cm paski o długości 8- 10 cm
w środku robimy nacięcie przewijamy
smażymy na złoty kolor wykładamy na ręcznik kuchenny
smażymy na złoty kolor wykładamy na ręcznik kuchenny
faworki posypujemy obficie cukrem