Składniki:
4 jajka
1/2 szklanki maku
1 szklanka mąki pszennej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml oleju
100 ml mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki cukru
1 budyń 40 g
Krem
400 ml kwaśnej śmietany
2 galaretki ulubiony smak
1/2 szklanki cukru pudru
Krem
400 ml kwaśnej śmietany
2 galaretki ulubiony smak
1/2 szklanki cukru pudru
1 galaretka cytrynowa
1 galaretka wiśniowa
2 galaretki zalewamy 250 ml wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
do śmietany dodajemy cukier tężejącą galaretkę
krem mieszamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy budyń mak mąkę z proszkiem dolewamy olej mleko
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy budyń mak mąkę z proszkiem dolewamy olej mleko
ciasto mieszamy dajemy na blaszkę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy 170 st około 35 minut
Galaretki
galaretki cytrynową wiśniową rozpuszczamy
Galaretki
galaretki cytrynową wiśniową rozpuszczamy
każdą w innym naczyniu w 250 ml wrzącej wody
mieszamy studzimy kroimy w kostkę
ciasto kroimy na pół wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy krojoną galaretką
ciasto kroimy na pół wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy krojoną galaretką