Składniki:
5 plastrów schabu
20 dkg kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów
1 cebula
sól pieprz kminek
1 łyżka masła
1 łyżka tłuszczu
2 łyżki mąki
Wykonanie:
opłukane grzyby zalewamy wodą na noc gotujemy godzinę
Wykonanie:
opłukane grzyby zalewamy wodą na noc gotujemy godzinę
odcedzamy kroimy podsmażamy na maśle z cebulą
dodajemy pokrojoną kapustę podlewamy wywarem z grzybów
doprawiamy solą pieprzem kminkiem
dusimy pół godziny pod przykryciem
farsz dokładnie mieszamy
opłukane mięso dokładnie rozbijamy oprószamy solą pieprzem
na mięso kładziemy farsz zwijamy spinamy wykałaczkami
obsmażamy podlewamy gorącą wodą
na mięso kładziemy farsz zwijamy spinamy wykałaczkami
obsmażamy podlewamy gorącą wodą
dusimy do miękkości około godziny pod przykryciem
powstały sos zagęszczamy mąką zgotowujemy