Mój kanał na YouTube

Translate

Rolady z kapustą i suszonymi grzybami

 

Rolady z kapustą i suszonymi grzybami

Składniki:
5 plastrów schabu
20 dkg kapusty kiszonej
garść suszonych grzybów
1 cebula
sól pieprz kminek
1 łyżka masła
1 łyżka tłuszczu
2 łyżki mąki

Wykonanie: 

opłukane grzyby zalewamy wodą na noc gotujemy godzinę 
odcedzamy kroimy podsmażamy na maśle z cebulą
dodajemy pokrojoną kapustę podlewamy wywarem z grzybów
doprawiamy solą pieprzem kminkiem 
dusimy pół godziny pod przykryciem
farsz dokładnie mieszamy
opłukane mięso dokładnie rozbijamy oprószamy solą pieprzem
na mięso kładziemy farsz zwijamy spinamy wykałaczkami
obsmażamy podlewamy gorącą wodą 
dusimy do miękkości około godziny pod przykryciem 
powstały sos zagęszczamy mąką zgotowujemy