Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
Farsz
20 dkg pieczarek
1 łyżka masła
1 cebula
3 ugotowane jajka
10 dkg sera żółtego
10 dkg sera żółtego
sól pieprz zioła
szczypiorek
szczypiorek
1 białko sezam
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru
Farsz
pieczarki z cebulą podsmażamy na maśle
dusimy 10 minut odparowujemy nadmiar płynu miksujemy
jajka kroimy w kosteczkę szczypiorek siekamy
doprawiamy solą pieprzem ziołami
jajka kroimy w kosteczkę szczypiorek siekamy
doprawiamy solą pieprzem ziołami
farsz dokładnie mieszamy
na brzegu ciasta nakładamy farsz zwijamy
kroimy na 3 cm kawałki
wierzch smarujemy białkiem posypujemy sezamem
pieczemy około 25 minut w 190 st