Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
3 łyżki stopionego masła
sól
Farsz:
20 dkg leśnych grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
Farsz:
20 dkg leśnych grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
sól pieprz majeranek
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajka sól stopione masło
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut
Farsz:
oczyszczone i obrane grzyby cebulę drobniutko kroimy
Farsz:
oczyszczone i obrane grzyby cebulę drobniutko kroimy
podsmażamy 15 minut mieszamy
dodajemy kapustę podlewamy 1 szklanką wody
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
całość dusimy 30 minut pod przykryciem
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron
na usmażone naleśniki nakładamy farsz składamy
naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron
lub opiekamy w piekarniku