Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto Serenada z rewelacyjnym kremem

 








Składniki: 


Ciasto: 


1 szklanka mąki pszennej tortowej 

4 jajka rozmiar M 

3/4 szklanki cukru 

1 łyżeczka proszku do pieczenia 


Krem: 


250 g serka mascarpone 

Brzoskwinie z puszki 820 g (470 g brzoskwiń) 

2 galaretki brzoskwiniowe 


*szklanka o pojemności 250 ml 



Przygotowanie: 


Krem: 


1. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance syropu z brzoskwiń i pozostawiamy do przestygnięcia. 

2. Brzoskwinie blendujemy z pozostałym syropem. 

3. Do zblendowanych brzoskwiń dodajemy serek mascarpone i miksujemy aż powstanie jednolita masa. 

4. Do masy dodajemy przestudzone galaretki i całość dokładnie mieszamy. 


Ciasto: 


1. Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę. 

2. Do masy dodajemy mąkę i proszę do pieczenia i miksujemy. 

3. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach 28 x 18 cm. 

4. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C, grzanie góra-dół. 

5. Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy na połowę. 

6. Na ciasto wykładamy przygotowany krem i przykrywamy drugą częścią ciasta. 

7. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i przekładamy do lodówki na co najmniej 4h. 


Smacznego!!