Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
100 ml oleju
100 ml jogurtu
1 jajko
2 łyżki miodu
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
Krem
70 dkg mielonego sera
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1 budyń waniliowy
200 ml mleka
starta czekolada
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę jajko cukier
do miski dajemy mąkę jajko cukier
dolewamy olej miód jogurt z sodą wyrabiamy
ciasto dajemy do formy 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 35 minut w 170 st
Krem
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy ser budyń rozmieszany w mleku
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy ser budyń rozmieszany w mleku
masę dajemy do garnka mieszamy
gotujemy na mały ogniu mieszamy
ciasto kroimy na pół wykładamy ciepłą masę serową
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy czekoladą
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy czekoladą
ciasto studzimy dajemy do lodówki na 4 godziny lub całą noc