Składniki :
4 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
powidła śliwkowe
Beza
3 duże białka
1/2 szklanki cukru
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy mąkę z proszkiem dokładnie mieszamy
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy 25 minut w 170 st
na ciasto wykładamy powidła bezę i powidła
na ciasto wykładamy powidła bezę i powidła
ponownie zapiekamy około 20 minut w 170 st