Ciasto PoranekSkładniki:
3 duże jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
100 ml oleju
100 ml mleka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto 2
4 białka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku
1 łyżka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto 2
4 białka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku
2 duże połówki brzoskwiń z puszki
Wykonanie:
1 ciasto
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy olej mleko
ciasto dokładnie mieszamy
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
1 ciasto
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z kakao proszkiem dolewamy olej mleko
ciasto dokładnie mieszamy
2 ciasto
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy porcjami mąkę proszek
ciasto mieszamy
blaszkę 17 x 27 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto kakaowe wykładamy łyżką
blaszkę 17 x 27 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto kakaowe wykładamy łyżką
a na nie wykładamy ciasto bezowe pokrojone brzoskwinie
pieczemy w 170 st około 50 minut
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą