Składniki :
2 duże jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka soku z cytryny
5 dkg czekolady
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko sodę sok z cytryny
dodajemy mąkę przesianą z kakao proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch gorącego ciasta posypujemy startą czekoladą