Mój kanał na YouTube

Translate

Papryka faszerowana

 

Papryka faszerowana 


Składniki:
5 czerwonych papryk 
40 dkg mięsa mielonego
1 szklanka ryżu ugotowanego
3 małe cebule
1 ząbek czosnku
2 łyżki tłuszczu
2 szklanki bulionu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz zioła

Wykonanie:
cebulę czosnek kroimy w kosteczkę podsmażamy z mięsem
podlewamy małą ilością wody dusimy 20 minut aż płyn  odparuje
doprawimy solą pieprzem ziołami
do mięsa dodajemy ryż dokładnie mieszamy
opłukaną paprykę odcinamy górne kapelusze 
wyjmujemy gniazda nasienne
papryki napełniamy farszem dajemy do rondla 
całość zalewamy bulionem z koncentratem  
zapiekamy w 190 st 30 - 40 minut