Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej1 jajko
1/2 szklanki cukru
100 ml oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
Beza
5 dużych białek
1/2 szklanki cukru
1 kisiel 40 g
Wykonanie:
do mąki dodajemy cukier jajko olej kakao proszek
Beza
białka ubijamy z cukrem na sztywno
Truskawki rabarbar
1/2 kg rabarbaru
25 dkg truskawek
25 dkg truskawek
opłukany rabarbar truskawki kroimy
Beza
5 dużych białek
1/2 szklanki cukru
1 kisiel 40 g
Wykonanie:
do mąki dodajemy cukier jajko olej kakao proszek
ciasto wyrabiamy dzielimy na 2 części
Beza
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kisiel masę delikatnie mieszamy
ciasto większą część ciasta wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy pokrojony rabarbar
ciasto większą część ciasta wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy pokrojony rabarbar
bezę truskawki na wierzch dajemy pozostałe cisto
pieczemy około godziny w 170 st
pieczemy około godziny w 170 st