1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
2 jajka
1 szklanka cukru
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka
5 białek
3/4 szklanki cukru
1 budyń
Wykonanie:
Pianka
białka ubijamy z cukrem na sztywno
ciasto wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy rabarbar a na nie wykładamy obie pianki
sól
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier do smaku
opłukany rabarbar kroimy w cienkie plasterki
oprószamy mąką
Pianka
5 białek
3/4 szklanki cukru
1 budyń
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy obie mąki proszek dolewamy mleko olej
ciasto dokładnie mieszamy
Pianka
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy budyń delikatnie mieszamy
piankę dzielimy na dwie części
do jednej dodajemy kakao mieszamy
ciasto wykładamy na blaszkę 17 x 27 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na ciasto dajemy rabarbar a na nie wykładamy obie pianki
ciasto pieczemy około 50 - 60 minut w 170 st