Mój kanał na YouTube

Translate

Nadziewane klopsiki w kapuście

Nadziewane klopsiki w kapuście


Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego np karczku
1 jajko
sól pieprz papryka bazylia
4 łyżki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
2 cebule
3 łyżki tłuszczu 
1/2 główki małej białej kapusty 
śliwki suszone
liść laurowy ziele angielskie

Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem papryką bazylią 
dodajemy jajko startą cebulę czosnek
masę mięsną dokładnie wyrabiamy 
formujemy kulki obtaczamy śliwkę 
klopsiki obsmażamy na tłuszczu 
dodajemy poszatkowaną kapustę 
podlewamy 3 szklankami wody dajemy koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem papryką
całość dusimy 30 minut pod przykryciem