Składniki:
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
3 jabłka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
starta czekolada
Masa okruszkowa
40 dkg pokruszonych : ciasteczek ciast
1.5 szklanki mleka
ciasteczek zalewamy wrzącym mlekiem
Masa okruszkowa
40 dkg pokruszonych : ciasteczek ciast
1.5 szklanki mleka
ciasteczek zalewamy wrzącym mlekiem
masę mieszamy studzimy
Biszkopt
jaja ubijamy z cukrem na puszysta masę
Biszkopt
jaja ubijamy z cukrem na puszysta masę
dodajemy mąkę z proszkiem masę ciasteczkową pokrojone jabłka
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
ciasto mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch ciepłego ciasta posypujemy startą czekoladą