Składniki:
10 dkg masła
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki pszennej
4 jajka
szczypta soli
2 łyżki cukru
olej do smażenia
papier do pieczenia
Wykonanie:
gotujemy mleko z masłem dajemy sól cukier mąkę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą kulę studzimy
dodajemy po jednym jajku dokładnie mieszamy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
Wykonanie:
gotujemy mleko z masłem dajemy sól cukier mąkę mieszamy
ciasto łączymy w jednolitą kulę studzimy
dodajemy po jednym jajku dokładnie mieszamy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
wyciskamy okrągłe pączki na papier do pieczenia
smażymy w dużej ilości oleju złoto brązowy kolor
papier zdejmujemy smażymy z drugiej strony
wyjmujemy na ręcznik kuchenny posypujemy cukrem pudrem
papier zdejmujemy smażymy z drugiej strony
wyjmujemy na ręcznik kuchenny posypujemy cukrem pudrem